kompilasi masakan indonesia
hargaRM 7
kategoriResipi
penulis
Chef Sarji Ramli
halaman64
berat150 gram
tarikh terbit01 Ogos 2009
isbn978-983-124-454-8
SINOPSIS
DUNIA masakan merupakan satu bidang yang luas. Oleh itu, sesekali menukar selera ada baiknya. Kali ini cuba kita nikmati masakan Indonesia pula walaupun hidangannya hampir menyamai masakan Melayu tempatan.

Buku Kompilasi Masakan Indonesia menghidangkan 60 jenis hidangan yang popular mengikut daerah-daerah yang terdapat di Indonesia. Antara resipi yang telah dicuba ialah Nasi Kuning, Nasi Uduk Betawi. Sambal Tappa, Ayam Pop, Bakso, Gado-Gado, Sate Lilit, Es Kolak, Es Alpokat dan lain-lain.
KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]