miss diva semput
hargaRM 30
kategoriNovel
penulis
Eija
halaman0
berat0 gram
tarikh terbit12 Januari 2018
isbn978-967-86-0923-4
SINOPSIS

Diva Izara bagaikan terkena sumpahan. Dirinya tidak boleh menipu. Andai dia menipu, pasti semput akan menghukum dirinya. Namun, dalam jutaan orang yang Diva Izara temui, Irfan jejaka yang egonya tinggi melangit itu bagai dikecualikan daripada ‘sumpahan’ itu.

“Sebelum nak suruh orang beradab. Cermin sikit diri tu! Awak ingat, awak tu beradab sangat ke main terjah aje tandas perempuan?”

- Diva -

Pertemuan pertama mendesak Diva Izara memfitnah Irfan. Irfan dikatakan hendak mencabul kehormatannya! Padahnya, Diva terpaksa bersetuju untuk menjadi kuli Irfan selama empat bulan.

“Woi! Kau ingat aku ni tak ada agama ke? Cuba kau tengok diri kau tu. Kalau pakai baju semedang berlabuci. Kalau sikit tak apa. Kau tu bukannya taste aku! Aku tak minatlah minah ‘sarat’ macam kau.”

- Irfan -

Diva Izara yang digelar ‘minah sarat’ dan Irfan yang memegang takhta ‘mamat mental’ cuba menyakiti antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi bila Irfan sedar yang Diva Izara menaruh hati pada abang sepupunya, Doktor Sufian.

Dalam diam ada rasa indah di hati Diva buat Irfan. Diva mulai keliru. Seandainya Diva menerima Irfan, mampukah percintaan itu bertahan sedangkan Irfan masih cuba menjejaki ‘insan’ itu. Insan yang telah menghilangkan diri 19 tahun lamanya!

KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Buku terlaris

Novel
KRAF
  UMUM
   RESEPI

    NEWSLETTER

    Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]