dating jumaat malam
hargaRM 28
kategoriNovel
penulis
Lynn Suraya
halaman432
berat0 gram
tarikh terbit30 April 2017
isbn978-967-86-0802-2
SINOPSIS

Kata-kata Amira yang tidak percayakan perkahwinan ternyata menarik perhatian Faizal, arkitek muda yang tidak mahu berkahwin biarpun berkali-kali didesak orang tuanya. Setelah beberapa kali gagal bercinta, Faizal merasakan hidup sendiri lebih mudah dan mendamaikan. Dia juga tidak lagi perlu melukakan hati wanita yang menjadi kekasihnya. Namun, mendengar bicara Amira, Faizal memikirkan barangkali Amira tidak akan terluka jika menghawininya. Faizal memberanikan diri melamar Amira pada pertemuan kali kedua. Namun, Amira mencadangkan untuk mereka berkenalan dahulu. Lalu temujanji setiap Jumaat malam diatur untuk mereka saling mengenal hati budi.

 

“Saya terfikir, mungkin awak tak suka perempuan Melayu tapi mungkin awak suka perempuan mat salih? Sebab, saya tengok, awak suka makanan barat, mungkin selera awak ada pada wanita barat.” ~ Amira.

 

“Saya dah terangkan pada keluarga Amira yang kita berjumpa sebulan yang lepas ketika Amira menemuramah saya dan kita mula berkawan selepas itu. Kita keluar temujanji setiap Jumaat malam. Ayah awak kata, dia hairan bila awak balik lewat setiap Jumaat malam dan tidak menyangka awak sudah ada teman lelaki.” ~ Faizal.

 

Faizal nekad menghantar rombongan meminang biarpun Amira masih belum serius memberi kata putus untuk membina mahligai rumah tangga bersamanya. Syukur pujukan ibu Faizal berjaya melembutkan hati Amira untuk bernikah. Namun, bagi Amira dia kini sudah terperangkap dalam jerat yang dipasang Faizal. Adakah dia akan terluka dalam perhubungannya bersama Faizal seperti yang sering disebut-sebut Faizal sebelum ini? Bagaimanakah pengakhiran hubungan mereka?

 

Kekuatan: Bacaan di ILHAM telah mencecah 70,059 bacaan. Sebuah karya romantik dengan garapan dan teknik penceritaan yang sangat  out standing. Sehingga menyebabkan pembaca pasti akan terbuai-buai dan tersentuh dengan kisah percintaan selepas kahwin. Konflik yang kuat dan pengakhiran cerita yang sangat memuaskan hati pembaca. Selain itu, karya ini juga membawa pembaca menelusuri ke Negara-negara Eropah seperti Perancis, Croatia dan England. Juga dengan mengetengahkan isu pelarian warga Syria ke Negara Eropah dan bantuan kemanusiaan yang diberikan oleh watak utama pasti akan menyebabkan pembaca lebih tertarik untuk terus membaca karya ini.

KALENDAR ALAF 21
KATEGORI BUKU
Buku terlaris

Novel
KRAF
  UMUM
   RESEPI

    NEWSLETTER

    Sebarang pertanyaan/jemputan, sila emelkan ke [email protected]